Vad kommer jag att lära mig?

Syftet med utbildningen "Funktionsmedicinsk Ört- och Näringsterapeut" är att du ska få avancerad förståelse för hur de tar hand om din och andras hälsa på ett holistisk och funktionsmedicinskt sätt. Utbildningen är en kvalitetssäkrad och professionell yrkesutbildning där du får möjlighet att arbeta som Dipl. Ört- och Näringsterapeut efter avslutade och godkända studier. Nedan presenteras några av de områden som kommer att ingå under utbildningens gång.

 • Humanbiologi

 • Makronäringslära

 • Mikronäringslära

 • Mat som medicin

 • Aminosyraterapi

 • Örtterapi

 • Nutrition och psykisk ohälsa

 • Start och utveckling av ditt hälsoföretag

 • Skolmedicinska- och funktionsmedicinska labbtester

Vad är funktionsmedicin?

Vi hittar grundorsakerna

Funktionsmedicin är en medicinsk inriktning som på vetenskaplig grund identifierar och behandlar underliggande orsaker till kroniska sjukdomar och symtom! Vår uppgift som näringsterapeuter är alltså att hitta grundorsakerna till våra klienters ohälsa istället för att endast dämpa och behandla symptomen. Många sjukdomar är ett sätt för kroppen att tala om att något är fel. Med funktionsmedicin kan kroppen återställa sig till ett friskt läge så vi kan producera de hormoner vi ska producera, få bort inflammationer och få våra utrensningsorgan att fungera optimalt så vi blir av med slaggprodukter och toxiska ämnen. Vi påverkar kroppens biokemi med näringstillskott samt örter för att på så sätt förbättra hälsan. Analyser är även ett viktigt komplement för att förstå kroppens hälsostatus bättre.

Ett framtidsyrke

Utbildningen handlar om hälsa som helhetskoncept och efter avslutad utbildning kommer du kunna vägleda andra människor till bättre hälsa utifrån ett holistiskt perspektiv samt med ett tydligt hållbarhetsfokus. Du kan arbeta i egen regi eller med hälsorelaterade frågor på en arbetsplats. Att ge vägledning mot god hälsa är ett framtidsyrke. Många behöver stöd inom området och vi som arbetar med holistisk hälsa behöver bli fler! 

Vi valde att starta denna utbildningen då vi såg ett stort gap mellan för få utbildade näringsterapeuter och den växande efterfrågan på näringsterapeuter.

Börja arbeta direkt!

Utöver all kunskap som omfattas av ört- och näringsterapi får du även kunskap om företagande och marknadsföring, något som är viktigt för dig som vill arbeta som Dipl. Ört- och Näringsterapeut. Du lär dig grunderna för att komma igång med ditt företagande, hur du ska resonera när du bygger ditt varumärke, hur du skapar en målgruppsanalys samt hur du marknadsför dig via sociala medier.

Vi erbjuder även godkända studenter möjlighet att vara en del av Lüning Näringskliniks team som egenföretagare. Du har då möjlighet att synas för fler potentiella kunder på bland annat  nyhetsbrev, hemsida och sociala medier. Du har även möjlighet att bli återförsäljare av näringstillskott och utvalda analyser.

Genom att ingå i ett team har du möjlighet att ställa frågor till Anette Lüning samt andra hälsoaktörer som ingår i teamet. Vi är medvetna om att det trots den långa och omfattande utbildningen kan uppstå frågetecken när man väl ska arbeta med det i praktiken, därför vill vi finnas som en stöttepelare under hela utvecklingens gång.

Kvalitetssäkrad utbildning

Utbildningen är kvalitetssäkrad av Kroppsterapeuternas Yrkesförbund och du är elevförsäkrad under hela utbildningens gång. Efter slutförd utbildning och godkänd examen får du ett diplom på att du är Dipl. Ört- och Näringsterapeut hos Lüning Academy. Då kan du även ansöka om att bli kvalitetssäkrad medlem hos Kroppsterapeuternas Yrkesförbund. Om du även vill lägga till basmedicin på annat institut kan du bli Cert. Funktionsmedicinsk Ört- och Näringsterapeut.

Vi finns här under hela utbildningens gång

Mentorskap, handledning och diskussionsforum

 • Mentorskap

  Alla elever får varsin individuell handledning á 90 minuter med Anette Lüning som är Cert. Näringsterapeut och Dipl. Örtterapeut.

 • Handledning varje vecka

  Vi erbjuder digital handledning 1 gång/vecka á 60 minuter. Här kan du ställa frågor om kursmaterialet och få vägledning.

 • Kursansvarig

  Vår kursansvarige finns tillgänglig under hela utbildningens gång och svarar på eventuella frågor som kan uppstå.

 • Diskussionsforum

  Du och dina kurskamrater får tillgång till ett diskussionsforum där ni kan ställa frågor och diskutera kursinnehållet. Ni får då möjlighet att lära känna fler blivande näringsterapeut.

Kursplan

  1. Viktig information om delning av utbildningsmaterial

  1. Studieteknik

  1. Introduktion till funktionsmedicin

  2. Vad gör människor friska?

  3. Vad gör människor sjuka?

  4. När det hälsosamma blir ohälsosamt

  1. Cellanatomi Video

  2. Cellanatomi PDF

  3. QUIZ Cellanatomi - testa dina kunskaper

  4. Grundläggande biokemi Video

  5. Grundläggande Biokemi PDF

  6. QUIZ Grundläggande Biokemi - testa dina kunskaper

  7. Cellmetabolism Video

  8. Cellmetabolism PDF

  9. QUIZ Cellmetabolism - testa dina kunskaper

  10. Endokrinologi Video

  11. Endokrinologi PDF

  12. QUIZ Endokrinologi - testa dina kunskaper

  1. Fysiologi Video

  2. Fysiologi PDF

  3. QUIZ Fysiologi - testa dina kunskaper

  4. Genetik och epigenetik

  5. Genetik och epigenetik PDF

  6. QUIZ Genetik och epigenetik - testa dina kunskaper

Funktionsmedicinsk Ört- och Näringsterapeut

 • 65 000,00 kr
 • 2 år
 • Helt digital (en närträff per termin - ej obligatorisk)

Hormoner

Ta del av en kort introduktion till en av våra föreläsningar

En tidigare elevs ord...

Anette Lüning gjorde ett starkt intryck på mig när jag studerade till funktionsmedicinsk näringsterapeut. Sättet hon undervisar på är tydligt och strukturerat, och genom ett starkt engagemang i sin undervisning har hon en förmåga att väcka nyfikenhet och inspiration med sin rikhaltiga kunskap. Hennes drivkraft gör det tydligt att hon har ett brinnande intresse att dela med sig av allt hon kan, vilket gör henne till en mycket engagerad lärare och en lysande terapeut! -  Johanna Jonsson

Delbetala eller betala direkt? Du väljer!

 • Delbetala

  I samarbete med Human Finans erbjuder vi olika alternativ till delbetalning av våra utbildningar.

 • Betala direkt

  Önskar du betala direkt? Vi erbjuder kortbetalning med bland annat VISA, MasterCard samt AMEX.

DELBETALNING

Human Konto – Ett kostnadsfritt kreditlöfte med möjlighet till delbetalning utan ränta! I samarbete med Human Finans erbjuder vi olika alternativ till delbetalning av våra utbildningar. Du kan t.ex. välja räntefri delbetalning av din utbildning och dela upp din betalning i upp till 24 månader.

Betalningsalternativ

 • Pris vid direktbetalning: 93 000:- inkl. moms. (Just nu erbjudande: 74 400:- inkl. moms)

 • Pris delbetalning: 93 000:- inkl. moms. (Just nu erbjudande: 74 400:- inkl. moms)

FAQ

 • Kan jag arbeta som Funktionsmedicinsk Ört- och Näringsterapeut efter avslutade och godkända studier?

  Ja, utbildningen är utformad på så sätt att du ska vara förberedd inom en ny karriär som Dipl. Ört- och Näringsterapeut. Utbildningen är kvalitetssäkrad av Kroppsterapeuternas Yrkesförbund. Vi erbjuder även godkända studenter möjlighet att vara en del av Lüning Näringskliniks team som egenföretagare. Du har då möjlighet att synas för fler potentiella kunder. Kontakta [email protected] för mer information!

 • Är utbildningen kvalitetssäkrad?

  Utbildningen är kvalitetssäkrad av Kroppsterapeuternas Yrkesförbund. Du är även elevförsäkrad under hela utbildningens gång. Efter avslutad utbildning och examen får du ett diplom på att du är Dipl. Ört- och Näringsterapeut hos Lüning Academy. Då kan du även ansöka om att bli kvalitetssäkrad medlem hos Kroppsterapeuternas Yrkesförbund.

 • Är utbildningen 100% på distans?

  Delvis. Alla moment går att genomföra via distans men för vissa delmoment finns även möjlighet att delta på plats. Mer information om exakta datum och vilka moment det rör sig om meddelas alla elever under utbildningens gång. Utbildningen startar den 12 augusti 2024 och följer därefter ett förutbestämt schema under fyra terminer.

 • Krävs det några förkunskaper för att starta utbildningen?

  För att genomföra utbildningen krävs det att du är minst 18 år gammal samt har en gymnasieexamen. Inga andra förkunskaper krävs. Utbildningen passar både dig som är nybörjare och dig som redan är välorienterad inom området men som vill ta dina kunskaper till en högre nivå.

 • Vad kommer jag att lära mig under utbildningens gång?

  Information om vad som ingår i kursplanen finner du i blocket ovan i modul 1 under "Kursplan".

 • Hur många timmar förväntas jag studera i veckan?

  Cirka 10 timmar per vecka. Förinspelat föreläsningsmaterial är inkluderat i dessa 10 timmar.

 • Måste jag arbeta som Dipl. Ört- och Näringsterapeut efter avslutade studier eller kan jag läsa utbildningen för att jag vill lära mig mer om hur jag kan förbättra min egna hälsa?

  Du väljer själv om du önskar arbeta som Dipl. Ört- och Näringsterapeut eller om du endast önskar läsa utbildningen för en djupare förståelse för hur du kan leva ett sundare liv.

 • Vem är utbildare Anette Lüning?

  Utbildningen leds av Anette Lüning som har arbetat som Cert. Ört- och Näringsterapeut samt Cert. Gluten Practitioner (CGP) i över 15 år på heltid. Hon har drivit upp två funktionsmedicinska kliniker, en i centrala Malmö och en i Helsingborg och hon arbetar främst med att ta emot klienter inom olika behandlingsområden. Utöver detta har hon även utbildat framtida näringsterapeuter i Stockholm inom hormoner och signalsubstanser samt även inom mage/tarm. Anette är även Dipl. Tobaksavvänjare vid Sahlgrenska Universitetssjukhus. Hon har även studerat basmedicin och levande föda. Utöver hälsoområdet har Anette en fem-årig examen inom Internationell Ekonomi som hon studerade vid Lunds Universitet. Hon har arbetat inom olika ledande befattningar som bland annat produktchef.

 • Jag har redan läst er andra utbildning "Hälso- och Livsstilsterapeut", rekommenderar ni ändå att jag läser denna utbildningen?

  Utbildningen "Hälso- och Livsstilsterapeut" ger dig en god grund inom hälsa och livsstil och är främst riktad till dig som önskar få en bättre förståelse för din egen och andras hälsa. "Funktionsmedicinsk Ört- och Näringsterapeut" ger dig däremot en ännu bredare och mer avancerad kunskap kring hälsa, livsstil samt hur du kan arbeta med det i praktiken. Denna utbildning är betydligt mer omfattande då den pågår under 2 år, jämfört med "Hälso- och Livsstilsterapeut" som pågår under sex månader. Om du önskar läsa vidare är denna utbildning ett perfekt fortsättningssteg. "Hälso- och Livsstilsterapeut" ger dig en god grund för dina kommande 2 års studier. Dessutom får du denna utbildningen till ett rabatterat pris om du redan läst "Hälso- och Livsstilsterapeut". Önskar du veta mer? Maila [email protected]

Frågor?

Vår servicetelefon är öppen vardagar mellan kl. 8:00-11:30. Det går även bra att maila, vi svarar vanligtvis inom några timmar.

Växel: 010 - 151 50 92

Mail: [email protected]